CineZee Industry Day

11 juli, 2022 door filmalot
Op vrijdag 16 september organiseert CineZee in samenwerking met de Zeeland Film Commission, Film by the Sea en het Nederlands Filmfonds de eerste CineZee Industry Day: een speciale dag voor filmmakers.

Met een dagvullend programma brengen we filmprofessionals in Zeeland fysiek met elkaar in contact. Er worden seminars en masterclasses gegeven door verschillende deskundige uit de filmwereld.
Vijf vooraf geselecteerde filmmakers kunnen hun filmplannen pitchen voor een vakjury en we sluiten de dag af met een netwerkborrel.

Meld je via deze link aan voor de CineZee Industry Day 

CineZee Industry Day
CineCity Vlissingen – tijdens Film by the Sea
Vrijdag 16 september
10.00u – 18.30u

10.00 Inloop met koffie en thee
 
10.30 Inleiding: Ontwikkelingen en toekomst CineZee door Perry Mulder
 
11.00 Masterclass filmplan schrijven door Susanne Opstal – regisseur 
 
12.00 Korte presentatie NAPA door Tiemen van Willenswaard 
 
12.15 Lunch CineCafé                                                        
 
13.15 Financiering door crowdfunding en fondsen door Mies Koppelmans – VoordeKunst  & Anika Keijzer – Prins Bernhard Cultuurfonds
 
14.15 Presentatie Nederlands FilmFonds door Absaline Hehakaya
 
14.45 Korte presentaties
Screen Talent NL – Guido Franken
Filmhub Zuid – Melissa Vos
Omroep Zeeland – Michel van Sluijs  
16.00 Zeeuwse Film Pitch
 
Inleiding: Frank Herrebout (filmmaker en pitch coach)                                      
Jury: Erik de Bruyn (filmmaker), Eva van Dorland (tv- en filmproductie), Simon Blaas (directeur Cinema Middelburg), Rieks Soepenberg (cinematograaf)     
 
17.15 Netwerkborrel met live muziek van Peg Whales en om 17.30 Prijsuitreiking Zeeuwse Film Pitch
 
18.30 Einde  

 

 

 

 

Aanmelden CineZee Film Pitch 2022


De CineZee Film Pitch zal plaatsvinden tijdens de CineZee Industry Day. Het biedt Zeeuwse filmmakers of makers die een binding hebben met Zeeland de mogelijkheid om met een door CineZee beschikbaar gesteld budget, een filmproductie te realiseren.

Uit de inzendingen worden vijf filmplannen geselecteerd voor de pitchdag. De geselecteerde makers zullen op vrijdag 16 september hun projecten presenteren tijdens de CineZee Industry Day bij filmfestival Film by the Sea in Vlissingen. Een deskundige jury uit het professionele filmlandschap zal op basis van de pitches de winnaars bekend maken. Alle vijf de geselecteerd pitchers zijn verzekerd van een van onderstaande prijzen en krijgen pitchcoaching van filmmaker -en producent Frank Herrebout. Je gaat als geselecteerde pitcher na je live pitch dus niet met lege handen naar huis. CineZee stelt de volgende prijzen beschikbaar:

Prijzen

1x Productiebudget van €2.500
1x CineZee voucher van € 750
1x CineZee voucher van €500
2x CineZee voucher van €250

Verschil tussen productiebudget en CineZee voucher:
De hoofdprijs is een productiebudget van 2500 euro. Deze 2500 euro kun je naar eigen inzicht besteden voor je filmproject. Wel dien je vooraf aan te tonen waar je dit geld voor wil gaan inzetten ter verantwoording.

Een voucher is een bedrag in natura. Je ontvangt niet het geld op je eigen rekening, maar kan de waarde van de voucher inzetten voor preproductie, postproductie, set coaching of CineZee cameraverhuur. CineZee beschikt over twee volwaardige camera -en lenzensets. Met een voucher van 250 euro kun je een van de sets een week huren. Je mag zelf bepalen op welk onderdeel je de voucher wil inzetten, dit dien je wel te doen in overleg met CineZee.

Aanmeldingscriteria

Er zijn geen bepalingen in type film; dus zowel live-action fictie, documentaire, muziek video, animatie, TV/Web-serie en experimentele film komen in aanmerking voor selectie.
Het moet een plan betreffen voor een onafhankelijk filmproductie. De film wordt dus niet gemaakt in opdracht van een derde partij, zoals een organisatie, bedrijf of merk.

Het project en/of de makers hebben een aantoonbare binding met Zeeland. Deze band dient in het aanmeldproces toegelicht te worden.
Om voor selectie in aanmerking te komen dien je eerst online je filmplan in te dienen. Hieronder lees je wat je dient in te leveren vóór vrijdag 31 augustus 2022, 23:59u.
Op 1 september krijg je per e-mail voor 12.00u te horen of je geselecteerd bent voor de Live Pitch op 16 september tijdens de CineZee Industry Day bij Film by the Sea.
De geselecteerde pitchers worden dan ook via deze website bekendgemaakt.

Maak een gratis profiel aan op cinezee.nl en Stuur het filmplan vervolgens in één .pdf bestand naar filmpitch@cinezee.nl Deadline filmplan 31-08-22,  23:59u

 

Wat moet er in het filmplan staan?

De aanmelding van een project is pas volledig als deze de volgende informatie bevat:

Basisgegevens film: titel, logline, genre en tijdsduur:
Bedenk een titel voor het project, dit mag ook een tijdelijke werktitel zijn.
Een logline is een korte samenvatting van de film waarin het centrale conflict van het verhaal wordt vermeld, dat vaak zowel een samenvatting van de plot van het verhaal biedt als een emotionele ‘haak’ om interesse te wekken. Een goede logline bestaat uit maximaal 2 zinnen. Geef een beschrijving van het genre en de verwachte lengte van de film.

Filmografie van de regisseur/scenarist/producent + link naar eerder werk/showreel:
Vermeld in de Filmografie waar je jezelf de afgelopen 5 jaar mee bezig hebt gehouden. Let op, je hoeft in de cv alleen relevante ervaring te vermelden met betrekking tot film.

Voeg daarnaast maximaal twee links toe naar eerder werk en vermeld daarbij welke ervaring je daarbij het opgedaan en hoe je je kennis met dit project hoopt te vergroten.  

Beknopt uitgewerkt filmplan/treatment
Vertel in minimaal 250 en maximaal 500 woorden waar het verhaal over gaat. Dit verhaal zal de basis vormen voor je live pitch, mocht je filmplan geselecteerd worden. Let erop dat het maximum van 500 woorden niet overschreden wordt.

Ruwe begroting en planning
Hier beschrijf je wat de te verwachten kosten zijn en binnen welke periode je de film wilt gaan realiseren. Ga nog niet teveel in detail, maar som de te verwachten begroting op, maximaal een half A4’tje voor planning en begroting samen.

Artistieke visie/motivatie filmplan en verantwoording binding met Zeeland
Geef hier aan waarom je vind dat deze film gemaakt moet worden. Op welke locaties wil je gaan filmen? Waarom ben jij degene die dit verhaal wil vertellen en geef aan hoe je dit gaat aanpakken. Welke film en vertelstijl wil je toepassen? Beschrijf daarnaast wat je binding met Zeeland is.

Contactgegevens
Vergeet niet je naam, adres, telefoonnummer, e-mail en link naar je CineZee profiel te vermelden.

 

Blijf op de hoogte van het laatste CineZee nieuws