Jonge filmmaker: Ditchio Bauwens

15 december, 2023
Met veel enthousiasme en toewijding ben ik in de filmwereld beland dankzij mijn stage vanuit school bij ‘GROM,’ een filmproductiebedrijf in het hart van Clinge, Zeeuws-Vlaanderen. Gedurende die tijd hebben ze me ontzettend veel geleerd over de mogelijkheden van film en hoe alles werkt in deze branche. Het was een ongelooflijk leerzame ervaring.

Na een half jaar was mijn stage helaas voorbij en moest ik weer terug naar school, maar ik voelde dat er nog zoveel meer te leren was. Ik wist met volle zekerheid welke richting ik wilde inslaan: de wereld van film. Dat was het begin van mijn eigen kleine bedrijfje in deze branche, genaamd ‘DVideo Media.’ In de filmindustrie is apparatuur essentieel, maar het kan behoorlijk prijzig zijn. Daarom zocht ik naar alternatieven. Mijn stagebegeleider bij ‘GROM’ verwees mij naar een stichting en zo ontdekte ik ‘Cinezee,’ een echte stichting voor filmmakers, maar ook voorzien zijn een filmkit die zij ter beschikking stellen voor filmmakers. Met deze kit heb ik veel opnames gemaakt, voornamelijk aftermovies voor feesten en evenementen.

Tijdens mijn stageperiode bezocht ik ook verschillende scholen om basisschoolkinderen te enthousiasmeren voor de wereld van film. Het was geweldig om te zien hoe ze opgingen in hun rollen, of het nu als geluidsman/vrouw of cameraman/vrouw was. We hebben echt fantastische resultaten bereikt, en dat motiveerde me nog meer.

Mijn passie voor het vak was zo groot dat ik uiteindelijk mijn eigen shortfilm heb geschreven, geproduceerd en afgewerkt. ‘Tijd is Relatief,’ zoals de film heet, valt in de genres avontuur met een vleugje science fiction. Ik ben buitengewoon tevreden met wat ik tot nu toe heb bereikt, en de filmwereld blijft me steeds weer verrassen. Ik ben het ook zeker nog lang niet beu en heb zin om hierin door te gaan en meer te ontdekken!

Ditchio Bauwers

Blijf op de hoogte van het laatste CineZee nieuws