‘One Day Flick’ met: Florian Simons

12 januari, 2024
Ik had nog nooit gehoord van “One Day Flick”, nadat een vriend mij had uitgenodigd had ik mezelf een beetje ingelezen in het idee van deze dag. Het idee om samen iets unieks te maken onder tijdsdruk sprak me aan en vormde een uitdagende kans die ik niet wilde missen.

De dag begon rustig, ons team was al redelijk duidelijk. Maar zoals gebruikelijk in de filmwereld, kwamen er onverwachte wendingen, op het strand bijvoorbeeld. Onze gekozen locatie. Het weer en de getijden brachten meer mensen dan verwacht op het strand, wat onze plannen veranderde.In die korte tijd ontdekte ik de magie van het omzetten van een idee naar realiteit. Het zien opkomen van ons concept midden in de natuur. Dit gaf me een dieper begrip van wat filmmaken werkelijk inhoudt. Mijn rol als regisseur en bijdrage aan het script brachten specifieke verantwoordelijkheden met zich mee. Het draaide om snelle beslissingen nemen en een soepele uitvoering handhaven binnen de beperkte tijd. De grootste uitdagingen kwamen van onverwachte obstakels, zoals de onverwacht grote menigte op het strand. We moesten erg flexibel bleek zijn, en we pasten onze aanpak aan om het onverwachte te verwachten.

Een speciaal moment was toen strandbezoekers spontaan deelnamen aan onze opnames. Dit onverwachte moment gaf onze film een levendige sfeer en herinnerde me eraan hoe de beste momenten vaak ontstaan uit ongeplande situaties.

“One Day Flick” testte niet alleen mijn creatieve vaardigheden, maar vergrootte ook mijn vermogen om onder druk te presteren. Het veranderde mijn benadering van filmmaken, waarbij ik nu meer opensta voor improvisatie en het mooie van het proces omarm.

Het hoogtepunt was zonder twijfel het zien van ons gezamenlijke idee tot leven komen, dit allemaal door de samenwerking van getalenteerde individuen. Ik zou “One Day Flick” zeker aan anderen aanbevelen, niet alleen vanwege het eindresultaat, maar ook vanwege de reis zelf, waarbij samenwerking en improvisatie een grote rol spelde. “Ja ik overweeg zeker deel te nemen aan een vervolgende editie.” De smaak die ik tijdens deze korte, intense ervaring kreeg, heeft mij aangewakkerd om dieper in het vakgebied van filmmaken te duiken. De spontaniteit, de uitdagingen en natuurlijk het uiteindelijke resultaat hebben een zwak gecreëerd om meer te verkennen in dit creatieve en betoverende vak.

Blijf op de hoogte van het laatste CineZee nieuws