Leiden Internationale Film Festival

08-11-2024 15-11-2024 Leiden
Soort event: Filmfestival
Leiden film festival

Over het Filmfestival

11 dagen premières, speciale filmvertoningen, feestjes en meer: dat is het Leiden International Film Festival. Gestart in 2006 en tegenwoordig één van de belangrijkste festivals van Nederland. De 18e editie van het LIFF vindt plaats van 26 oktober tot en met 5 november 2024 en ook dit jaar kun je je verheugen op films van over de hele wereld, van Arthouse tot blockbuster en alles daar tussenin.

Al zestien jaar laat Leiden International Film Festival een prachtige selectie films zien die, al zeggen wij het zelf, stuk voor stuk het ontdekken waard zijn. Premières van parels die nu nog niemand kent, indies waar we het nog jaren over gaan hebben, en prijswinnende publiekstrekkers van grote internationale festivals.

De achttiende editie van Leiden International Film Festival focust op de drie pijlers waar het festival groot mee is geworden, elk met hun eigen competitie tijdens het festival:

Independent (onafhankelijke films, American Indie Competition);
Emerging (makers van de toekomst, First Feature Competition);
Extraordinary (buitengewoon bijzonder, Bonkers! Competition).
Dat is LIFF: de mooiste films (als eerste) vertonen in Nederland. En dat allemaal zonder daar al te ingewikkeld over te doen.

Naar de website van LIFF

Blijf op de hoogte van het laatste CineZee nieuws