But filmfestival

28-08-2024 01-09-2024 Breda
Soort event: Filmfestival

Het Nederlandse filmfestival voor B-films, Underground- en Trash-films! Vijf dagen lang films vol geweld, absurditeit, creativiteit en flauwheid. We zijn op zoek naar bezoekers die...

• Waarschijnlijk niet zullen gillen bij het zien van bloed!
• In staat zijn creativiteit tot absurde extremen te bewonderen!
• Houden van een gezellige sfeer in combinatie met het kijken naar films!

Op ons festival laten we exclusief B-films, Underground-films en Trash-films zien.

B-FILMS
B-films zijn ontstaan als bijproduct van het Hollywood-studio systeem en hebben zich ontwikkeld tot een uniek genre. Slechte acteurs, onbedoeld grappige dialogen, slechte special effects, gevaarlijke stunts, slechte regie en veel schieten, borsten en helikopters. Of veel nepbloed.

UNDERGROUND FILMS
Underground-films zijn extreme films qua beelden of inhoud. Ze verkennen de grenzen van het toelaatbare en tarten de algemeen aanvaarde moraal. Ze zijn vaak verbonden met een bepaalde scène of groep filmmakers.

TRASH FILMS
Trash-films zijn zeer goedkope B-films. DIY-cinema op zijn best, filmmakers die zich niet laten hinderen door gebrek aan talent of vaardigheid, maar gewoon de klus klaren op de een of andere manier. Papier-maché, nep-ingewanden en veel ketchup. Films waar de kwaliteit niet te vinden is in het budget voor speciale effecten, uitstekende acteerprestaties of zelfs een samenhangend verhaal, maar eerder in het onconventionele. Onconventionele technieken, presentatie of inhoud die reguliere bioscopen niet zouden durven vertonen op hun schermen.

MUZIEK, POËZIE, OPTREDENS & KUNST
Naast films hebben we ook een uitgebreid programma van shows, tentoonstellingen en workshops. Mede dankzij ons brede spectrum aan nevenactiviteiten staat BUTFF bekend als een geweldige plek voor liefhebbers van alternatieve muziek, poëzie en (performance) kunst.

AWARDS
Elk jaar reikt het festival verschillende prijzen uit voor de beste regisseur, beste speelfilm, beste korte film, beste studentenfilm en een doorbraakprijs voor een persoonlijkheid wiens prestaties opvallen in onze genres.

Ga naar de website van BUTFF

Blijf op de hoogte van het laatste CineZee nieuws