Nieuw record Zeeuwse inzendingen voor Film by the Sea

8 augustus, 2022 door filmalot

Dit jaar zijn er meer dan 40 Zeeuwse films ingezonden voor Film by the Sea. En daar zijn we trots op, want dat is goed voor een nieuw record.

Vorig jaar waren het er namelijk 34. Er is de afgelopen twaalf jaar veel meer aandacht gekomen voor filmmaken in Zeeland. Bo van Scheyen, bekende bij CineZee, coördineert het programma voor Film by the Sea. Bo: “Het wordt technisch gezien steeds makkelijker om een film te maken en dat betaalt zich nu uit. We worden er ook in Zeeland steeds beter in. Elk jaar zie je het niveau van de ingezonden films omhoog gaan. En dit jaar is het helemaal hoog. Dat is het gevolg van de groei van de afgelopen tien jaar.”

Via PZC

Zeeuws Licht krijgt een eigen opening
Zeeuwse films vormen al jaren een belangrijk onderdeel van FBTS. Dit jaar doet de organisatie er nog een schepje bovenop. Het programmaonderdeel Zeeuws Licht krijgt namelijk een eigen opening, met de documentaire ‘Jos – de mens als nuttige soort’ van Henk van den Doel. De docu gaat over Jos Willemsen, die een eigenzinnige visie heeft op voedsel, energie en biodiversiteit. Ook worden alle geselecteerde films vertoond op de Dag van de Zeeuwse Film zaterdag 17 september. Ook ‘Mijn huid en ik bloeden hetzelfde’ van Kim Wisse, en ‘Een blik op de toekomst’ van Daan Jesse Venmans spelen deze avond. Het programma Zeeuws Licht bevat onder meer zeven lange docu’s, maar ook tien korte en elf fictiefilms.

Blijf op de hoogte van het laatste CineZee nieuws