Deze masterclass is met name gericht op film-acteren, ofwel acteren voor de camera. We gaan in op de vraag hoe bereik je authenticiteit voor de filmlens en hoe houd je die constant? Zowel theorie van diverse acteeropvattingen, als de praktijk van scenes spelen komen aan de orde.

Tijdens de masterclass gaat Erik in op verschillende acteerschool opvattingen, wordt er dieper ingegaan op de psychologische gelaagdheid van personages aan de hand van specifieke scènes, en zal je worden uitgedaagd om ook jezelf grondiger te onderzoeken. Hoe maak je contact met jouw authentieke zelf? Hoe ga je om met impulsen of zelfoordelen tijdens je spel? Hoe luister je als acteur echt in een scène? En hoe gericht kun jij je gedachten sturen en beïnvloeden?

Acting is living truthfully under imaginery circumstances’.

Voor de geloofwaardigheid en gelaagdheid van je spel is het belangrijk te weten wat je zelf meeneemt, je oordelen los te laten, je kwetsbaar en open durven op te stellen.

We zullen werken aan scènes met uiteenlopende karakters. De scènes komen uit de televisieserie De Troon en andere film/series van Erik de Bruyn. Maar er zijn natuurlijk ook andere scènes te kiezen. De ervaring leert dat het fijn is voor deelnemers wanneer er al scènes zijn uitgekozen, maar als je met een spelpartner erg graag een heel specifieke scène wilt aanpakken of uitproberen kan dat ook.

We zullen op zoek gaan naar jouw persoonlijke verbinding tot het verhaal, de scène en het karakter.  Sense– en emotional memory komen aan bod, maar ook het gebruik van archetypes. van eigen Je krijgt inzicht in hoe je eigen ervaringen en emoties kunt aanspreken en je leert deze om te zetten naar een werkbare vorm, via authentic movement oefeningen. Ook leer je hoe je een script en een scène analyseert voor een rol en hoe je je personage opbouwt. Daarnaast  zullen we het hebben over de diverse cameralenzen en de kracht van verschillende kaders.

Aanmelden

De masterclass duurt 2 dagen, van 10 tot ca. 18 uur. De groepen zijn klein, maximaal 10 personen, die we opdelen in vijf koppels om scènes te spelen. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Deelnemers wordt aangeraden makkelijk zittende kleding te dragen en materiaal voor aantekeningen mee te nemen.

Omdat dit de eerste keer is dat UPSTREAM Film & Tv deze masterclass nu ook in Zeeland aanbiedt, zal deze editie aangeboden worden voor de prijs van 275,- €

Early Birds die inschrijven en betalen vóór 28 december 2022  betalen 245,-€!

Dit bedrag is inclusief thee/koffie en lunch. Plaats van handeling: Gerrit van Veenstraat 1a, Middelburg.

De gespeelde scènes worden ter plaatse opgenomen, teruggekeken en op verzoek mailen we een van je beste speelscènes na de masterclass naar je toe.Stuur na inschrijvingsbetaling ook een mail aan info@upstreamfilmtv.nl met je naam, telefoonnummer en mailadres, dan sturen we jou januari ’23 de scènes.

Inschrijven middels overboeking via:

Iban: NL10 BUNQ 2077 2282 10,  t.n.v. UPSTREAM Film & TV

o.v.v. Masterclass Filmacteren. Maart 2023

Onderwerpen: Psychologische gelaagdheid, authenticiteit, loslaten, herinnering en fysiek geheugen, stemgebruik, ritme, tekstbehandeling en analyse, opbouw karakter en voorbereiding.