FILMLOCATIES

Zeeland beschikt over veel locaties die zich goed kunnen lenen voor een filmproductie. Neem een kijkje op de website van de Zeeland Film Commission, daar bevind zich een zeer gedetailleerd overzicht van binnen en buitenlocaties. Ook kunnen ze je helpen als je van buiten Zeeland een filmproductie komt opnemen in Zeeland. Lees daarover meer hieronder.

SAMENWERKING MET ZEELAND FILM COMMISSION

Zeeland. Een stoer, puur land vol oude verhalen. Van futuristische waterbouwwerken en grote verlaten industriële complexen tot eeuwenoude heggenlandschappen en middeleeuwse stadjes en dorpen. En vooral: een kustlijn van 650 kilometer die geen meter hetzelfde is en waar het licht iedere seconde verandert. Dat licht trok vroeger complete kunstenaarskolonies naar Zeeland. Denk aan Toorop en Mondriaan, ‘filmers’ van hun tijd.

Wie in Zeeland -een provincie met 13 gemeenten verdeeld over zes voormalige (schier)eilanden en Zeeuws-Vlaanderen- wil filmen, krijgt onherroepelijk te maken met provinciale en gemeentelijke verordeningen. De Zeeland Film Commission heeft uitstekende contacten met lokale overheden en instanties en helpt met locaties, faciliteiten, vergunningen en het vinden van behulpzame Zeeuwen.

Voor een compleet overzicht van de filmlocaties in Zeeland verwijzen we je graag door naar de website van de Zeeland Film Commission.

zeelandfilmcommission.nl

Blijf op de hoogte van het laatste CineZee nieuws