One Day Flick

09-09-2023 10-09-2023
Entreeprijs: €25
Soort event:

Filmwedstrijd

Maak met je filmcrew een film in Zeeland met in de hoofdrol een Zeeuwse acteur. Geef je nu op als filmcrew of Zeeuwse acteur.

CineZee en Bruutsterdam organiseren ‘One Day Flick!’ tijdens Film by the Sea. De filmwedstrijd waar jij als maker met je crew volledige vrijheid hebt. Geen handicaps die je tegenwerken om ‘jouw’ film te maken zoals ‘jij’ dat wilt.

Lever voor 5 september 20:00 je vooraf geschreven script in. De Zeeuwse acteurs kiezen de scenarios waar ze auditie voor willen doen. Op 9 september 9:00 is de Kick-off in Vlissingen tijdens Film by the Sea. Daar worden de filmcrews aan de acteurs gekoppeld door middel van een auditie ronde.

Om 12:00 is het startschot en ben jij volledig vrij om samen met je gekozen Zeeuwse hoofdrolspeler je flick te shooten. Je levert jouw ‘One Day Flick!' uiterlijk in op 10 september 23:59 digitaal op de Bruutsterdam server.

Inschrijving is voor de crews €25,- per team.

Tijdschema

Zaterdag 9 september

9:00u Kick-off door Jan Doense (Directeur FBTS) en Perry Mulder (CineZee)
9:10 uitleg pitch Zeeuwse Acteurs door - Rutger-Jan Cleiren en Kasper Mols (Bruutsterdam)
9:15 Start pitch Zeeuwse Acteurs
11.00 start Meet&Match Crews en Zeeuwse Acteurs
12.00 startschot opnamen - One Day Flick

Zondag 10 september

Inleveren volledige montage inclusief endcredits "one day flick" met een maximume lengte van 10 minuten voor 23.59u op de server staan van Bruutsterdam. Crews kunnen online de film uploaden. Niet ingeleverd is opgeflickerd uit de competite 😉

Prijzen

-Beste acteur wint een €250,- CineZee Voucher - voor acteer coaching
-Beste actrice wint een €250,- CineZee Voucher - voor acteer coaching
-Beste scenario wint een €250,- CineZee Voucher - voor script coaching
-Beste regie wint een €250,- CineZee Voucher - voor regie coaching
-Beste film wint een €500,- CineZee Voucher - productiebudget volgende film
-Beste ‘Zeeuwse’ film* wint €2.500,- Post-Production support Bruutsterdam
*De jury kijkt naar de beste combinatie van alle Zeeuwse componenten die in jouw film zitten en helpen om jouw project helemaal klaar te stomen voor de filmfestivals. Audio afmixing, colorgrading en distributie.

Prijzen worden beschikbaar gesteld door CineZee, Bruutsterdam, Zeeland Film Commission namens de Provincie Zeeland

Maximale duur Flick's

Films mogen maximaal 10 minuten duren incl. aftiteling

Muziekrechten

Films moeten voorzien zijn van rechtenvrije muziek (bijvoorbeeld van Artlist, Soundstripe, Epidemic sound, Music Vine, Premium Beat of van een lokale band of componist die toestemming geeft)

Filmrechten

CineZee worden geen eigenaar van de kortfilms. De Flick's blijven eigendom van jou als maker, je kunt als crew na de premiere naar andere filmfestivals insturen, zonder toestemming van CineZee.

Wel gaan alle Flicks 16 september in premiere op de Dag van de Zeeuwse film op Film by the Sea. Op 15 september zal er BTS footage getoond worden tijdens de 'CineZee Industry Day.' Logo van CineZee en One Day Flick logo vermeld je in de credits.

Crews dienen alle acteurs en crewleden een quit claim formulier te laten ondertekenen. Deze dienen op de startdag (9 september) te worden ingeleverd bij aanvang opening. Dit quitclaim formulier wordt beschikbaar gesteld door CineZee

Schrijf je in!

Blijf op de hoogte van het laatste CineZee nieuws