Inspiratiebijeenkomst filmeducatie

15-09-2021 15-09-2021 Film by the Sea, Spuikomweg 5, Vlissingen
Aantal personen: 50
Soort event: Inspiratiebijeenkomst
filmeducatie, film by the sea, filmalot, cultuurkwadraat, cultuureducatie, Zeeland

i.s.m. Cultuurkwadraat, HZ Cult en FbtS

Filmeducatie is leuk, inspirerend en gemakkelijk te realiseren, zowel op school als daarbuiten. Voor primair en voorgezet onderwijs en kinderopvang.

Leren over beeldtaal is belangrijker dan ooit. De samenleving is doordrenkt van beelden. Van kleins af aan worden kinderen er door overspoeld. In het dagelijks leven komt iedereen ermee in aanraking. Veel scholen erkennen dat en er worden dan ook steeds meer media ingezet bij de lessen. Daarom organiseert Cultuurkwadraat samen met Filmalot, HZ Cult en Film by the Sea een inspiratiebijeenkomst over filmeducatie tijdens het filmfestival in Vlissingen.

Deze inspiratiebijeenkomst is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt (of wil gaan bezighouden) met filmeducatie: leerkrachten, icc'er, pedagogisch medewerkers, cultuurprofessionals, filmmakers, studenten. Samen met Filmalot, HZ Cult en Film by the Sea kun je tijdens het filmfestival in Vlissingen deelnemen aan een inspiratiebijeenkomst waarin alle onderdelen van filmeducatie aan bod komen.

Film is een zeer toegankelijk medium en helpt mensen om al op jonge leeftijd de wereld te ontdekken en te begrijpen. Door filmeducatie ontwikkelen mensen kennis en vaardigheden om film en beeldtaal te onderzoeken, te begrijpen en om zelf beeldverhalen te kunnen maken en publiceren.

Meer informatie over het programma volgt in augustus. Meld je alvast aan voor deze gratis inspiratiebijeenkomst via de website van Cultuurkwadraat.

AANMELDEN

Blijf op de hoogte van het laatste CineZee nieuws